Brasklappen

SAMLARKLUBBEN HANS BRASK


BRASKLAPPEN


Hösten 2020, årgång 41

Informationsblad för medlemmar i Samlarklubben Hans Brask, Linköping, lokalavdelning till Samlarförbundet Nordstjärnan, hemsida: www.samlarforbundet.se

Kära Samlarvänner!

Ingenting är sig likt och vi kan inte träffas fastän det är vår och vi är sugna på nya upplevelser. Framtiden är synnerligen oviss och många av oss sitter i en karantän som vi inte vet hur lång den blir.

Vi måste ändå vara optimister så vi planerar en liten upptaktsträff hos Carina och Anders i deras spännande guldgruva Djupdalen söndagen den 16 augusti då vi kan uppdatera varandra om läget på samlarfronten. Vi hoppas att många vill berätta om sina fynd under den långa tysta perioden – auktionshusen, Tradera och nätloppisarna håller ju igång för fullt och några av oss kan ju även vandra ganska fritt i verkligheten. Djupdalen erbjuder ett smörgåsbord av fyndställen och sittplatser där vi kan umgås säkert över en kopp kaffe och glädjas åt samvaron. Några kan väl förbereda fem minuter med en samlarvän? 


Hans Brask får nu en egen facebooksida där vi alla har möjlighet att ses digitalt: Samlarklubben Hans Brask

Annars gäller telefon eller mejl. Det går fint att ringa Ingela på 0708 140808 eller Lena på 013 313542 eller att mejla till adresserna på baksidan av den här Brasklappen.

Med hopp om att kunna genomföra vårt höstprogram utan Corona-störningar önskar styrelsen er alla en härlig sommar

genom Ingela


Program för hösten 2020


OBS!!!

Eftersom osäkerheten just nu är stor vill jag be om ett mejl till Hans: hanbor@hotmail.com eller ett samtal till

Lena 013 313542 eller mejl eller samtal till Ingela dellby@telia.com eller 0708140808, så vi vet hur många vi blir för guidningen och kaffet och julmaten.

Detta gäller alla fem träffarna! Gäster är alltid välkomna!

Söndagen den 16 augusti kl 14 fyndträff i Djupdalen

Osäkerheten inför framtiden är större än vi någonsin upplevt, men vi planerar för att det mesta ska fungera igen efter sommaren. Djupdalen erbjuder ett smörgåsbord av fyndställen och sittplatser där vi kan umgås säkert över en kopp kaffe och glädjas åt samvaron. Några kan väl förbereda fem minuter med en samlarvän?


Torsdagen den 3 september kl 18 konst- och historietur i Skänninge

Vi samlas för samåkning på den stora parkeringen vid Hästskogatan kl 17. På torget i Skänninge ses vi alla kl 18 och blir guidade först i Rådhuset och sedan i Vårfrukyrkan och om vädret tillåter går vi en liten tur i de äldsta delarna av denna historiska knutpunkt. Kaffet blir troligen på stående fot om vi inte lyckas få någon att hålla öppet.


Torsdagen den 1 oktober kl 18 besök på Åkerbo Maskinhistoriska Förening i Östra Skrukeby – så skapas ett museum!

Vi samlas för samåkning på den stora parkeringen vid Hästskogatan kl 17.30 och sen får nostalgin flöda inför samlingarna. Kaffet serveras på plats.

Lena 013-313542 eller mejl eller samtal till Ingela dellby@telia.com eller 0708140808, så vi vet hur många vi blir för guidningen och kaffet och julmaten.

Detta gäller alla fem träffarna!


Torsdagen den 5 november kl 19 får vi följa med Kaj Kjellström på en spännande färd under skjutsväsendets och gästgiveriernas tid – ett ämne han skrivit tre böcker om. Vi ser fram emot en historisk afton med många anekdoter i lokalen på Hästskogatan 1C som vi får låna av ABF! Kom gärna lite tidigare så du hinner köpa lotter och prata lite och lägga upp det du har med dig till vår auktion och titta på vad du har chans att ropa hem!


Torsdagen den 3 december kl 19 Julavslutning och frågesport och någon liten överraskning - återigen i ABF-lokalen på Hästskogatan 1C.

Men först av allt – skicka din mejladress till hanbor@hotmail.com eller någon annan i styrelsen, så får du ett personligt meddelande om vi behöver ändra något. Vi räknar med att i fortsättningen kunna skicka Brasklappen med e-post.Samlarklubben Hans Brask

Styrelse vald vid årsmötet 2020

Ordförande: Vakant

Vice ordförande: Hans Borén

Sekreterare: Inga Nissborg

Kassör: Lena Källström

Övr. ledamöter: Inger Gustafsson

och Ingela Dellby

Suppleant: Monika Svärd

Revisorer: Hans Regnér

och Bengt Wirgén

Valberedning: Anders Matsson

och Carina Allvar Matsson

Bibliotekarie: Inga Nissborg
Kontakta oss! Hans Borén hanbor@hotmail.se tel 0708 430944

Inga Nissborg inga.nissborg@telia.com

Lena Källström lena.johannelund@gmail.com. 013 313542

Inger Gustafsson gusting56@gmail.com

Ingela Dellby dellby@telia.com tel 0708 140808

Carina Allvar Matsson carinasepost@hotmail.se


Glöm inte att besöka vår hemsida:

Samlarklubbenhansbrask.se och

Samlarförbundet Nordstjärnans hemsida: www.samlarforbundet.se


Nästa träff är söndagen den 16 augusti kl. 14.00 då medlemmar i Samlarklubben Hans Brask hälsas välkomna till Anders o Carina Matsson i Djupdalen. Bodarna kommer att vara öppna och självklart finns det kaffe med dopp. Ta gärna med en vän som är intresserad av samlande! Föranmälan till Anders på nr. 070-535 70 17

Vi lägger in en Brasklapp :-) för ändrade rekommendationer från Folkhälsmyndigheten..

Styrelsen genom Hans Borén.

070-8430944

hanbor@hotmail.com


Hör gärna av dig om du undrar något.