Brasklappen

Samlarklubben Hans Brask


BRASKLAPPEN     

Våren 2019, årgång 40


Informationsblad för medlemmar i Samlarklubben Hans Brask, Linköping, lokalavdelning till Samlarförbundet Nordstjärnan.


Samlarvän!

Knappt har vi hämtat oss från fjolårets aktiviteter förrän det är dags att se fram mot ett nytt vårprogram. Du minns väl hösten 2018 som inleddes i ryttartorpet Djupdalen för att fortsätta i Löfstads finaste slottsmiljö?  I oktober förundrades vi över annorlunda betalningsmedel, i november fylldes aftonen av halmens magi och det hela avslutades med dansens historia under inmundigande av gröt och glögg till tonerna från fiol och cittra. Till detta ska läggas fem minuter med en samlarvän, alla givande samtal och – ja, allt det där som tillsammans med programmet utgör vår Samlarklubb Hans Brask.


Ta del av vårens program och kom ihåg att DU är viktig för allas vår Samlarklubb Hans Brask.


Välkommen med!

Carina A Matsson, ordförande


Program för våren 2019


Samtliga ordinarie möten hålls i ABF-lokalen (TACK ABF) på Hästskogatan 1 C med start av mötesförhandlingar kl. 19.00. Kom gärna tidigare så du hinner köpa lotter och prata lite. Entré 40 kronor där inget annat uppgivits. Utöver sedvanliga mötesförhandlingar och föredrag tar vi med saker att visa för varandra, har lotterier samt kaffe. Vill du berätta lite kort om din samling? Vi har en stående programpunkt som vi kallar ”fem minuter med en samlarvän” då du gärna får berätta om just din samling och ditt samlande. Säg till så är ordet ditt!  På våra möten håller vi också en auktion till vilken du är välkommen att skänka saker och att bjuda. Pengarna går direkt till klubbens kassa och kommer tillbaka som trevliga inslag i vårt program.


Torsdagen den 10 januari kl. 19.00 kommer Eva Lindgren att berätta om modistens hantverk och visa olika huvudbonader. Flera samlingsområden kan knytas till kvällens tema. Har du en samling av till exempel hattnålar? Visa gärna!


Torsdagen den 7 februari kl. 19.00 ÅRSMÖTE. OBS! Detta är en kallelse! Anders och Carina Matsson visar några av Prosten Nils Hägers silhuettklipp. Vet du något om Prosten Hägers konst är du välkommen att berätta! Förstärkt fika som alltid på årsmötet.


Lördagen den 16 februari. Bussresa till Antikmässan i Älvsjö. Avresa från Cupolen, Linköping kl. 08.00, Ekoxen kl. 08.10, Statoilmacken Norrköping ca 08.40. Återresa från Älvsjö 16.00. Pris för resa: 250 kr. Inträde tillkommer. Biljetter kommer att säljas på bussen. Lotterier och lite annat skoj utlovas under resans gång. Välkommen med! Anmälan och mer info:

Anders Matsson 070-535 70 17, 013-33 20 73


Torsdagen den 7 mars kl. 19.00 håller konstintendent Stefan Hammenbeck ett föredrag om de kvinnliga östgötakonstnärerna Inga, Svea, Idun och Mary-Ann.


Torsdagen den 4 april kl.19.00 talar Johan Birath utifrån den underfundiga rubriken En samlares vedermödor. Det lär bli en afton i igenkännandets tecken!


Torsdagen den 2 maj kl. 18.00 får vi besöka Kornettgården och njuta av samlingarna där. Entré och serveringsavgift tas upp på plats. Vi åker gemensamt från Hästskogatan kl. 17.30.Varmt välkommen med på våra möten. Kom ihåg att det är vi medlemmar som tillsammans är Samlarklubben Hans Brask. DU är viktig!
 

(Bildkälla: Clipart)Samlarklubben Hans Brask


Styrelseledamöter, valda vid årsmötet 2018

(Observera förändringar från och med årsmötet 2019)


Ordförande: Carina A Matsson

Vice ordförande: Agneta Sandström

Sekreterare:Inga Nissborg

Kassör:Lena Källström

Klubbmästare:Agneta Sandström

Bibliotekarie:Inga Nissborg

Lotteriansvarig:Monica Södersten

Webbansvarig:Anders Matsson

Suppleant:Bo Sandström

Suppleant: Conny Karlsson

Revisorer:                     Hans Regnér, Hans Borén

Suppleant:                     Lars-Erik Johansson

Valberedning:               Ingela Dellby (sammankallande)                                   


Välkommen att kontakta oss!

Carina A Matsson, ordförande:013-33 20 73, 0727- 11 35 95, 070-535 70 17 carinasepost@hotmail.se

www.samlarklubbenhansbrask.se

Se också Samlarförbundets hemsida: www.samlarforbundet.se

På Facebook: Samlarförbundet Nordstjärnan

                                 Torsdag den 2 maj kl 18.00

får vi besöka Kornettgården och njuta av samlingarna där.

Entré och serveringsavgift tas upp på plats. Vi åker gemensamt från Hästskogatan kl 17.30.

För frågor om samåkning ring Anders 070-5357017


Styrelsen via Carina Matsson.

Hör gärna av dig om du undrar något.

carinasepost@hotmail.se

013-332073